Senaste kullen


Alla valpar har nu nya hem.
Kommer med nöje följa dom små på vägen till dom är vuxna och även längre hoppas jag.
Bilder som jag får under tidens gång kommer jag att sätta ut här på hemsidan så ni också kan följa deras utveckling. 
Annat roligt med som utställningsresultat plus annat smått och gott som händer i deras liv...

 
Den ljusa hanen som kommer att heta Orakels Belenus.

Den mörka hanen som ska heta Orakels Balor.

Tiken som ska heta Orakels Brigantia.

Förklaring på namnen, för ni undrar säkert. Jag har tänkt på vart Shetland sheepdog urspungligen kommer ifrån vilket är Shetlandsöarna och kollat lite på historien om öarna. Dom första invånarna var Kelterna, och då hamnade jag på Keltisk mytologi.. Där har ni var idé om namnen kommer ifrån. Och nu till lite förklaring kring hur jag kom fram till valet av namn på varje valp...

Om vi börjar med Belenus, så var det en av dom högsta gudarna i Keltisk mytologi och han var ljusets gud- därav blir valet ganska lätt att det blir ju den ljusa hanen som kommer att heta så. Denna gud har även givit namnet till en av Londons Stadsportar "Billingsgate" och denna gud förknippas med värme och healing..
Sen har vi Balor som var dödsguden och kung över ett folk av jättar. Då tänkte jag, om kanske djupt men att det är dödsguden och det lät mörkt och därav namnet på den mörka hanen.
Tikens namn Brigantia kommer från en gudinna inom Keltisk mytologi som var förknippad med vallning, bördighet, seger, uppvaknande och återfödelse. Hon kommer att bli en liten pärla  som jag tror kommer att bli bekant med både segrar i framtiden och det är en vallras plus att hon kommer eventuellt att gå i avel (bördighet och återfödelse), lite roligt tycker jag.
      
En liten förklaring på mitt namnval...
Kom gärna med synpunker, det skulle vara roligt...

Försöker så gott det bara går med att sätta in en film på valparna men det krånglar, så jag gör det så fort jag bara får till det...